" /> Általános Szerződési Feltételek | Pretto Áruház

Általános Szerződési Feltételek

Üzemeltető

Jelen honlap üzemeltetője egyben a PRETTO Collection női ruha márka tulajdonosa is, a PRETTO Design Betéti Társaság.
Cégjegyzékszám: 01-06- 792154
Adószám: 25964936-1- 42
Székhely: 1155 Budapest Őrtűz utca 37
E-mail cím: pretto@prettocollection.com
Telefon: 06-20/446- 96-22
Tárhely szolgáltató neve: Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.
Tárhely szolgáltató címe: 1144 Budapest, Ormánság u. 4.

 

Általános tájékoztató a megrendelhető termékekről és az árakról

Weboldalunkon elsősorban saját márkánknak-, a PRETTO Collection-nak a női ruházati termékeit forgalmazzuk. Termékeink között megtalálhatóak felsők, blúzok, tunikák, ruhák és szoknyák, valamint kiegészítők, mint például az övek. Fenntartjuk a jogot, hogy a jövőben újabb termékeket/termékcsoportokat jelentessünk meg a honlapunkon. Társaságunk honlapunkon keresztül egyéb márkák ruháit, ékszereit, öveit és táskáit, egyéb termékeit és szolgáltatásait is forgalmazhatja vagy együttműködő partnereink termékeiről és szolgáltatásiról képeket, leírást közölhet, blogokat írhat.

A weboldalunkon közzétett árak mindig bruttóban értendők, melyek a mindenkor hatályos ÁFA összegétamennyiben Társaságunk már nem tartozik a 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról 188. §-a alá – tartalmazzák.

Amennyiben összegben vagy százalékban kifejezett kedvezmény kerül feltüntetésre, úgy a kedvezmény minden esetben bruttó kedvezménynek minősül, amely a mindenkor hatályos ÁFA összegét is tartalmazza. Társaságunk fenntartja a jogot, hogy időszakonként kedvezményeket biztosítson, árat csökkentsen vagy árat emeljen. Amennyiben Társaságunk honlapján hibás ár kerül feltüntetésre, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves pl. a termék közismert, szokásos piaci-, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő ˝0˝ Ft-os, vagy ˝1˝ Ft-os árra, akkor Társaságunk nem köteles a termékek hibás áron értékesíteni, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Felhasználó elállhat a vásárlási szándékától.

Áraink nem tartalmazzák a szállítási költségeket.

A belföldi szállítási költség bruttó 1.490 Ft a szállítási címtől (belföldön) és a megrendelt termékek súlyától függetlenül.

A külföldi szállítási költség meghatározása egyedi árajánlat alapján történik.
Kiszállítás esetén a Fogyasztó (Vásárló) jelen ÁSZF elfogadásával hozzájárulását adja ahhoz, hogy Társaságunk a szállítási költséget „közvetített szolgáltatásként” változatlan formában, de eltérő áron tovább számlázhassa a Fogyasztónak.

Áraink elsősorban HUF-ban vannak feltüntetve, belföldi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, illetve belföldi magánszemély termékeinket minden esetben HUF-ban tudja megvásárolni. 

Külföldi vásárlóink termékeinket igény szerint euróban is megvásárolhatják, mely során árainkat mindig az ajánlattétel napját megelőző munkanap vagy az ajánlattétel napján érvényes MNB által közzétett, hivatalos HUF/EUR árfolyamon átszámolva határozzuk meg euróra kerekítve.

A rendelés menete

Termékeinket a weboldalunkon keresztül a kiválasztott menüpontok (kabátok, felsők, ruhák, ingruhák, szoknyák) alatt kosárba rakva lehet megvásárolni. A rendelésről visszaigazoló e-mailt küldünk. A termékeket minden esetben megrendelés alapján készítjük el a kért színben és méretben és a fizetéstől számított 14 munkanapon belül szállítjuk ki a megadott címre.

A vásárlás leadásakor a vásárlónak el kell fogadnia a nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy átolvasta jelen ÁSZF-et és a holnapunkon közzétett Adatvédelmi Nyilatkozatot és egyet ért a benne foglaltakkal. A rendelés leadásával Társaságunk így a Fogyasztó oldaláról is elfogadottnak tekinti jelen Általános Szerződési Feltételeket.

Társaságunk a fent megadott adatokat bizalmasan kezeli és az Adatvédelmi Nyilatkozatban írtak szerint tárolja. Amennyiben a Fogyasztó a rendelés leadása közben téves adatot adott meg, úgy
azt kizárólag e-mailen (rendeles@prettocollection.com vagy pretto@prettocollection.com) tudja módosítani.

A rendelés leadásával Társaságunk a Fogyasztó oldaláról is elfogadottnak tekinti jelen Általános Szerződési Feltételeket.

Társaságunk e-mailes visszaigazolást küld a megrendelés fogadásáról és egyúttal tájékoztatja a vásárlót, hogy megrendelése akkor válik érvényessé, ha a vételárat – a szállítási költséggel növelve – Társaságunk OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11717016-21453805-00000000 számú HUF bankszámlájára átutalta, vagy amennyiben a teljes végösszeget (termék(ek) ára szállítási költséggel együtt)  on-line bankkártyás fizetéssel (Barion) kifizeti. Amennyiben a Vásárló rendelése leadásával egyidőben már a vételárat is kiegyenlítette, úgy Társaságunk visszaigazolása ennek tényét is tartalmazza.

Amennyiben a Vásárló rendelésének leadásakor a honlap még korábbi, nem frissített információt tartalmaz, ami a vásárlás tényét befolyásolja, úgy visszaigazolásunk erre külön felhívja a Vásárló figyelmét. (például limitált darabszámos termékeinknél a megvásárolt termék időközben elfogyott és ennek ténye még nem került közzétételre a honlapon vagy a megrendelt termék az adott színből már nem rendelhető) Ez esetben Társaságunk megoldást javasol. Társaságunknál utánvétes fizetésre nincs lehetőség.

 

Fizetési feltételek

Áruházunkban jelenleg banki előre utalásra és online bankkártyás (Barion) fizetésre van lehetőség.

Bankszámlaszámunk: 11717016-21453805-00000000

 

Számlázás

Valamennyi vásárlás esetében papír alapú számlát állítunk ki vásárlóink részére, melyet a megrendelt termékkel együtt a futár kézbesít. Ennek tényét a rendelés elküldésével a vásárló elfogadja.

Vásárló a termékek birtokbaadásának napjának elfogadja azt a dátumot, amikor Társaságunk a megrendelt terméket a futárnak kiszállításra átadta, így Társaságunk ezt a dátumot tünteti fel a számlán teljesítési dátumként.

Fogyasztó elfogadja, hogy Társaságunk külön előlegszámla kiállítására nem köteles és egyúttal nyilatkozik, hogy előlegszámla kiállítását nem kéri.

 

A kiszállítás menete

Társaságunk a rendelés leadását és a teljes vételárszállítási költséggel növelvekiegyenlítését követő 14 munkanapon belül vállalja, hogy a kiválasztott termékeket a megrendelt méretben és színbenrendelést leadni csak a holnapunkon a termékeknél közölt méretben és színben lehetelkészíti és kiszállítja a rendelésben megadott szállítási címre. Társaságunk vagy a futár a kiszállítást megelőző munkanapon e-mailen tájékoztatja a Vásárlót, ha a terméke elkészült és átadásra/átvételre került a futárnak. A futár a tájékoztatót követő munkanapon szállítja ki a ruhákat. Amennyiben a kiszállítás sikertelen volt, úgy a futár a következő munkanapon újra megkísérli a kiszállítást. Amennyiben többszöri kiszállítási kísérletet követően a termék visszakerül Társaságunkhoz, úgy arról e-mailen tájékoztatjuk a Vásárlót, aki a szállítási költség újbóli átutalását követően újra kérheti a kiszállítást. Amennyiben a kiszállítás sikertelenségéről szóló e-mailünkre 14 napon belül nem kapunk választ és a Vásárló nem kéri újabb kiszállítást, azt úgy tekintjük, hogy a vásárló élt a 14 napos elállási jogával és a 14. napon a vételárat visszautaljuk a Vásárlónak.

Garanciavállalás

Elállási jog

A Fogyasztó megrendelésének leadásával és a Szolgáltató visszaigazolásával távollévők között kötött szerződés jön létre. E szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet (továbbiakban Kormányrendelet) hatálya alá tartozik. E Kormányrendelet értelmében a távollévők között kötött szerződés esetében a Fogyasztót a Rendelet szerinti terméknek a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül indoklás nélküli felmondási jog – elállási jog – illeti meg.

A Fogyasztó a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát. Amennyiben a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát köteles a termék átvételét követő 14 napon belül írásban bejelenteni a Szolgáltató részére postai úton (levelezési címünk: 2142 Nagytarcsa, Ezerjó utca 36-38/3) vagy e- mailen (e-mail címünk: pretto@prettocollection.com). A bejelentést az előzőekben hivatkozott Kormányrendelet 2. számú mellékletében közölt adattartalmommal kell megtenni.

Amennyiben a Fogyasztó él az elállási jogával, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 munkanapon belül visszatéríti a Fogyasztó által megfizetett összeget. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta egyértelműen, hogy azt visszaküldte. (A két időpont közül a korábbit kell figyelembe venni.)

A visszatérítés minden esetben a Fogyasztó által korábban teljesített bankszámlaszámra történik banki visszautalással.  Amennyiben a Fogyasztó az ellenértéket online bankkártyás vásárlás (Barion) formájában fizette meg, úgy Társaságunk külön e-mailen bekéri a Fogyasztó bankszámlaszámát, amelyre a visszautalást kéri.

Elállás esetén a Fogyasztó köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató székhelyének címére (1173 Budapest, Pesti út 47. 4. em. 18.) minél előbb, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A Fogyasztó viseli a termék visszaküldésének közvetlen költségét. Amennyiben a visszaküldött termékben nem rendeltetésszerű használat következtében vagy gondatlanságból adódóan kár keletkezett, Társaságunk jogosult a kár összegét a visszatérítésből levonni.

Társaságunk jelenleg üzlethelyiséggel nem rendelkezik, vevői készletre nem gyártunk, így kizárólag a Fogyasztó megrendelésére/utasítására készítjük el ruháinkat a rendelésben megadott fazonból (termékkód), darabszámban, színben és méretben (honlapunkon minden termékünk mellett megtalálhatóak a választható méretek és színek). Fogyasztó az előbb ismertetett – a Kormányrendelet 20. §-a szerinti – elállási jogát a Kormányrendelet 29. §. (1) bekezdés c) pontja szerint nem gyakorolhatja olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

 

Kellékszavatosság

Fogyasztó a PRETTO Design Bt.  hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Fogyasztó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Fogyasztó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan
többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Fogyasztó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Fogyasztó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot. Fogyasztó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét,hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Fogyasztó a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Fogyasztó igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a PRETTO Design Bt. vállalkozás nyújtotta (igazolás módja: eredeti számla bemutatása). A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

 

Termékszavatosság

Ingó dolog (termék) hibája esetén Fogyasztó – választása szerint – az előző pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Termékszavatossági igényként Fogyasztó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Termékszavatossági igényét Fogyasztó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Fogyasztónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavítottészre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

Jótállás

Társaságunk jótállásra nem köteles, mert nem forgalmaz az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 1. számú mellékletében felsorolt terméket.

 

Panaszkezelés rendje

Társaságunk célja, hogy minden termékünket magas színvonalon, megfelelő minőségben és a vásárló teljes megelégedettségére készítsünk el. Amennyiben Felhasználónak mégis valamilyen panasza van a megvásárolt termékünkkel kapcsolatban, úgy panaszát közvetlenül Társaságunkkal közölheti a pretto@prettocollection.com e-mail címen vagy Társaságunk székhelyére címzett postai levél formájában. Társaságunk a panaszt 21 napon belül írásban megválaszolja. Amennyiben Társaságunk a panaszát elutasítja, úgy azt megindokolja. A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig megőrzi a Szolgáltató, és azt az ellenőrző hatóság kérésére bemutatja.

Tájékoztatjuk, hogy panaszának elutasítása esetén békéltető testület vagy hatóság eljárását kezdeményezheti, az alábbi elérhetőségeken.

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.
E-mail: nfh@nfh.hu