2018 SS – Mit várjunk az idei tavaszi, nyári trendektől?

 

A 2018-as trend előrejelzések igen sokszínűek.

Színekben megjelennek a tavaszra jellemző -és a szürke borongós téli napok után áhított- finom, világos pasztell árnyalatok. Ilyenek például a halvány lila, világos sárga (citrom sorbet), pisztácia zöld, púder, az idei összefoglaló fantázia nevükön: „Fagyi lány” (Icecream Girl) színek.

Emellett az erős, harsány színek egymással kombinálva is előtérbe kerülnek: „Zsírkréta színek” (Crayola Brights), ami főként az alapszínek (piros, kék, sárga) variálásával egyben utal a gyermek rajzeszköz erőteljes színeire.

„Denim redux” , azaz a „Farmer visszahozása” néven a farmer anyagok most is jelentős szerepet töltenek be. Ezekben is főként a sötétkék denim árnyalatok dominálnak. Az alapanyag sokfélesége számos lehetőséget rejt magában, így találkozhatunk farmer blúzokkal, dzsekivel, ruhával, overall-al és szoknyával is.

A kabátruhák (Trench Dressing) kihagyhatatlan részei lehetnek a kollekcióknak: a klasszikus Trenchcoat fazont variálva látványos részletekkel, nagyméretű zsebekkel, övvel egyedi összképet adnak.

Különleges textúrájú rojtos, tollas anyagokból mutatós öltözék kreációk kerültek a kifutókra.

A testet kevésbé takaró, átlátszó kelmékből készült fazonok nem bíznak sokat a képzeltre, tüllök és csipkék kombinálásával többnyire alsó öltözet nélkül jelennek meg.

A ceruzaszoknyák divatjukat élik továbbra is. Akár egyszerűbb felsővel, akár egy habos, fodros, mintás blúzzal társítva.

A „Plastic Fantastic” az alapanyag jellegére utaló összefoglaló név, melyben az orkán, és -a gyerekkorunkból jól ismert -esőkabát anyagokból készültek ruhák, kabátok.

Fazonokban feltűnnek a selyem hálóruházatra emlékeztető darabok csipkékkel társítva, illetve a rövid shortok, többnyire magasított derekú fazonnal.

 

Ezek olyan irányelvek, melyek kijelölik a 18-as év fő csapásirányát, de ezen belül minden cég maga dönti el milyen stílust tesz megáévá és mit visz tovább kollekcióiban.